פולי-שף
 
     
 

סלט חצילים עם עגבניות
חומרים:
2 חצילים
2 עגבניות
כוסברה
פטרוזיליה
3 שיני שום
מלח
פלפל
כמון
2 כפות שמן קנולה
1/2 לימון סחוט
1 כף חומץ
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה: (מספר אפשרויות)
מרככים את החצילים (ניתן בתנור, על האש או מיקרוגל)
קולפים וחותכים לקוביות.
קולפים עגבניה ומגרדים בפומפיה גסה
פורסים את השום
מערבבים את כל החומרים ומתבלים לפי הטעם
ניתן להוסיף שמן בנדיבות, חצילים שותים ואוהבים הרבה שמן.



ממרח לימונים בין רגע
חומרים:
2    לימונים (1 קלוף והשני אינו קלוף )
1    בצל גדול
1    כפית פפריקה
1    כפית שאטה
2\1 כפית כורכום
2\1 כפית כמון
3    שיני שום
2\1 כוס שמן
1   כפית סוכר שטוחה
1   כפית מלח

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד מרקם משחתי.
מתאים עם מאכלי בשר או בפיתה עם בשר על האש 


 
חומוס ירושלמי אסלי
חומרים:
1    ק"ג גרגרי חומוס {הדס}
2\1 כפית סודה לשתייה
4\1 כפית מלח לימון
2    שיני שום
       מלח לפי הטעם
      כמון לפי הטעם
350 גרם טחינה גולמית


אופן ההכנה:
משרים את הגרגרים לילה {כ-6 שעות}, 
מכניסים את הגרגרים למים נקיים, בסיר לחץ.
כאשר החומוס רותח, מסירים את הקצף שנוצר, עד שהתהליך מסתיים.
מוסיפיים 2 כפות מלח, חצי כפית סודה לשתייה, מכסים ומבשלים כשעה.
בתום שעה, מוודאים שהגרגרים רכים מאוד {כולל הקליפה}, מוציאים מהמים,
מצננים ושומרים את מי הבישול.
מכינסים את הגרגרים למעבד מזון וטוחנים, תוך כדי, מוסיפים את הטחינה הגולמית,
את התבלינים ומוסיפים ממי הבישול עד סמיכות רצויה.



כרובית ממולאת
חומרים:
ראש כרובית שלם
בשר טחון
בצל קצוץ 
מלח 
פלפל
פטרוזיליה קצוצה
קמח
ביצים
שמן


אופן ההכנה:
מבשלים ראש כרובית בסיר גדול עם מים עד לכיסוי מוחלט.
מוסיפים 2 כפות מלח
מבשלים כ-6 דקות {חצי בישול}. 
מצננים ומפרקים קבוצות של פרחים.
מכינים תערובת בשר, בצל, פטרוזיליה ותבלינים.
את התערובות דוחסים בין הפרחים.
מקמחים את הפרחים עם המילוי, טובלים בביצה ומטגנים בשמן כ-3 דק'.
מוציאים את הפרחים הממלואים, מסדרים בתבניות ומכסים.
מכניסים לתנור ל-20 דק' ב 170 מעולת להשלמת בישול.


סלט דלעת רעננה
חומרים:
דלעת מגורדת ברצועות דקות מאוד.
סוכר
לימון


אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים.
להגיש קר {ניתן להגיש עם קצפת וקוקוס}.


רוטב עגבניות בסיסי
חומרים:
עגבניות מלח
פלפל
שום
שמן

אופן ההכנה:
טוחנים היטב את העגבניות במעבד מזון עם הקליפה, זמן רב.
משמנים סיר מוסיפים את השום עד גוון זהוב.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים עד מרקם סמיך {כ-30 דק'}.
חשוב לערבב מפעם לפעם.

זהו רוטב בסיסי המתאים לפסטה בתוספת בזיליקום. למטבוחה בתוספת פלפלים קלויים ושאטה. לשקשוקה בתוספת פטקוזיליה וקוביות עגבניה גסות. לפיצה עם אורגנו ושמן זית. 

הסיור הקולינרי כולל ביקור במקומות הכי סמליים, צבעוניים וייחודיים של שוק מחנה יהודה!!
מעבר דרך סמטאות השוק הוותיקות והחדשות והיכרות עם השוק המתחדש אשר הופך במהרה למוקד תיירות בירושלים חם שאסור לפספס למבקרים מהארץ ומהעולם.
בסיור הפתעות ושי לכל משתתף !!! 
 
הסיור בשוק מחנה יהודה, מזמן לנו מפגש עם ריחות מגוונים, צבעים, קריאות הרוכלים, טעימות ממגוון רחב מטעמי השוק עם הסיפורים הכי מרתקים מהעבר וההווה.


 
 


 

 
footer
Digidam בניית אתרים
© כל הזכויות שמורות לפולישף  |  davidpolivoda@gmail.com